Brad Keselowski wint Cup-race New Hampshire

Brad Keselowski won zondag de Cup-race op New Hampshire Motor Speedway en boekte daarmee zijn derde overwinning van het jaar.

Keselowski zegevierde over Denny Hamlin op een middag waarop de twee coureurs samen 276 van de 301 ronden aan de leiding reden.

Keselowski reed acht keer 184 ronden aan de leiding, Hamlin reed tien keer 92 ronden aan de leiding.

Meer: Raceresultaten, puntenstand

Meer: Wat coureurs zeiden na New Hampshire

Terwijl Keselowski met 1,6 seconden won, leidde hun heen-en-weer gevecht ertoe dat Hamlin over zijn teamradio zei “this is awesome racing” met nog ongeveer 70 ronden te gaan.

“We hebben dit jaar veel goede races gereden met de auto 2, maar we hebben nog nooit een race echt gedomineerd”, vertelde Keselowski aan NBCSN terwijl naar schatting 12.000 fans vanaf de tribunes joelden. “Ik sprak met (crew chief) Jeremy Bullins en dat is wat we nodig hebben om op dat volgende niveau te komen. We zijn er, we moeten naar buiten en gewoon een race domineren en dat is wat vandaag voor ons was. … Het is zo geweldig om weer voor de fans te racen. Het voelt als een eeuwigheid, dus welkom terug, jongens.”

Het is Keselowski’s tweede overwinning op het circuit, na zijn overwinning in 2014. Dit is Keselowski’s achtste seizoen met ten minste drie overwinningen, waaronder de laatste vijf.

Voor Hamlin is het zijn achtste top-twee finish door 20 races.

“We waren daar gewoon een soort van tweede voor de 2 (Keselowski),” zei Hamlin. “We konden het echt goed doen bij herstarts en we gingen heen en weer. Wow, dat was echt, echt goed short track racen daar. Hopelijk vonden de fans het leuk wat ze daar zagen met mij en de 2 voor het grootste deel van de dag. Een aantal geweldige side-by-side racing. We behandelden elkaar eerlijk en het is goed dat we er een een-tweetje uit hebben gehaald.”

Keselowski was het met Hamlin eens over de kwaliteit van de races die de “Magic Mile” zondag bood.

“Het was erg leuk,” zei Keselowski. “(Hamlin) was behoorlijk goed bij de herstarts, echte korte runs. Wij waren echt goed op de langere runs. De PJ1 bleef maar komen en gaan. De ene ronde zat hij er wel in, de volgende ronde zat hij er niet in en dan slijt hij van de baan. De lage downforce op de auto’s was geweldig, want je kon achter iemand rijden en niet gewoon dom langzaam zijn. Dat was echt cool.

“Ik vond dat we een geweldige race hadden neergezet. Ik was er echt trots op. Trots voor onze sport en voor ons team. Trots op onze sport omdat we zijn afgestapt van regels die niet voor goede races zorgden en we zijn overgestapt op regels die volgens mij voor goede coureursgevechten zorgen. Denny en ik hadden een geweldig rijdersgevecht.”

De top vijf werd gecompleteerd door Martin Truex Jr, Joey Logano en Kevin Harvick.

WINNAAR VAN DESTAGE 1: Denny Hamlin

WINNAAR VAN DESTAGE 2: In een shootout van twee ronden ging Brad Keselowski in de laatste ronde aan Hamlin voorbij en versloeg hem nipt.

WIE HOUDT EEN GOEDE RACE: Martin Truex Jr. eindigde in de top vijf na een ongecontroleerde bandenfout in ronde 97 … Joey Logano eindigde in twee van de laatste drie races in de top vijf na slechts één in de voorgaande 13 races … Kevin Harvick behaalde zijn zevende achtereenvolgende top vijf, wat zijn op één na langste reeks is … Aric Almirola eindigde als zevende voor zijn negende achtereenvolgende top-10 finish, een beste uit zijn carrière … Cole Custer eindigde als zevende voor zijn vierde top 10 in de laatste vijf races.

WIE had er een slechte race: Kyle Busch’s zegereeks werd voortgezet door een harde crash in de muur van Turn 3 in ronde 16 nadat zijn rechter voorband het begaf. Het is zijn derde DNF van het jaar en zijn eerste op New Hampshire in 29 Cup-starts … Erik Jones eindigde als 24e nadat hij een straf van één ronde kreeg voor het buiten zijn box pitten tijdens de caution voor Buschs incident … Christopher Bell eindigde als 28e nadat hij twee cautions veroorzaakte voor incidenten als gevolg van afgesneden banden … Matt Kenseth eindigde als 37e nadat hij drie verschillende cautions veroorzaakte, De laatste in ronde 204, toen hij een band sneed en de muur van Turn 3 raakte … John Hunter Nemechek eindigde als 36e na een harde klap in de muur van Turn 3 met 88 ronden te gaan.

NOTBELANGRIJK: Clint Bowyer’s crew chief hangt een schorsing van één race boven het hoofd omdat er bij de post-race inspectie twee niet vastzittende moeren op zijn auto zaten.

WAT VOLGEN we: Cup race op Michigan International Speedway, 4 p.m. ET zaterdag, 8 augustus op NBCSN.