Nr. 5 Ohio State verslaat Nr. 4 Minnesota, 2-1

MINNEAPOLIS, Minn. – Het als vijfde gerangschikte Ohio State vrouwenhockeyteam (1-1) verdiende een gedeeld serie tegen Nr. 4 Minnesota (1-1) op zondag dankzij een 2-1 overwinning op Nr. 4 Minnesota in de Ridder Arena in Minneapolis.

De doelpunten van de Buckeyes kwamen minder dan zeven minuten na elkaar in de eerste periode. 4 Minnesota (1-1) dankzij een 2-1 overwinning op de Gophers in de Ridder Arena in Minneapolis.

De doelpunten van de Buckeyes kwamen minder dan zeven minuten na elkaar in de eerste periode, toen Liz Schepers en Tatum Skaggs elk de achterkant van het net vonden om Ohio State te helpen een vroege 1-0 voorsprong van Minnesota te overwinnen. Vanaf dat moment zorgden doelvrouw Andrea Braendl en de verdediging voor haar ervoor dat de voorsprong overeind bleef. Braendl eindigde met 25 reddingen – 21 in de laatste twee periodes en 14 alleen al in de derde periode – en maakte drie reddingen in de laatste minuut toen de Gophers op een powerplay waren.

“Onze meiden gaan altijd voor de gelegenheid tegen de Gophers,” zei hoofdcoach Nadine Muzerall. “Ik vond dat iedereen alles op alles zette en alle kleine dingen goed deed. We waren erg solidair met elkaar op de bank en in de kleedkamer. Ik vond dat we verdedigend heel goed speelden en aanvallend scoorden we meteen nadat de Gophers er één in hadden gelegd. Ik vond dat dat veel van hun karakter toonde. Niet alleen om de voorsprong te pakken, maar om die vast te houden, dat was een goede illustratie van wie deze Buckeyes zijn.”

Minnesota opende de score in de wedstrijd slechts 3:01 in de eerste periode toen Grace Zumwinskle een doelpunt maakte op assists van Taylor Heise en Anne Cherkowski. Onverschrokken reageerden de Buckeyes slechts 21 seconden later toen Liz Schepers er één langs Minnesota-doelvrouw Lauren Bench schoof. Ze werd geassisteerd door Lisa Bruno en Emma Maltais. Voor Schepers, een senior uit Mound, Minn., was het haar 37ste doelpunt en 75ste punt in haar loopbaan.

Zes minuten later zette Tatum Skaggs de Buckeyes op een 2-1 voorsprong toen ze een pass van Maltais afmaakte. Het was Skaggs’ eerste doelpunt van het jaar en de 58ste uit haar carrière. Maltais had twee assists en heeft nu 144 punten in haar loopbaan, het meeste van alle actieve speelsters van Ohio State.

Daarna bleven de Buckeyes goede aanvalskansen genereren, maar konden hun voorsprong niet uitbreiden. In het hele duel had Ohio State een beter schot dan Minnesota (35-26) en in totaal 62 schoten in het duel. Aan de andere kant van het ijs hield Braendli de Gophers echter op afstand met haar spel tussen de pijpen, met als hoogtepunt haar reddingen in de slotminuut om de 2-1 voorsprong te behouden.

Over de twee wedstrijden van de weekendreeks overtroffen de Buckeyes Minnesota met 71-44, waaronder een 30-8 voorsprong in de eerste periode. Geen van beide ploegen was in staat een van hun powerplay-kansen in de twee wedstrijden te benutten, elk met 0-voor-4.

Ohio State komt volgende week vrijdag 27 november weer in actie, wanneer het het thuisgedeelte van het schema opent met het ontvangen van nummer 1 Wisconsin op de OSU Ice Rink. De wedstrijd begint om 18.07 uur en zal live te volgen zijn op BTN Plus.